• darkblurbg

Yess!!! Weer een hypotheek rond!

Altijd een superfijn moment als je strijdt voor je klant en het voor elkaar krijgt. Nog veel belangrijker voor onze klant die de afgelopen tijd in spanning heeft gezeten en nu de zekerheid heeft dat de nieuw te bouwen woning gerealiseerd gaat worden.

Sommige hypotheekaanvragen zijn nét even ingewikkelder dan andere.

Twee maanden geleden kwam ik via een bestaande klant van ons met de Rosa en Pedro in contact.
Rosa (60) en Pedro (65) hadden een kavel gekocht in de Blauwe Stad om daar een nieuwe woning te laten bouwen. Geen projectbouw, geen dertien in een dozijn woning, maar een gave schuurwoning die geheel naar de wensen van de klant wordt samengesteld. Een levensloopbestendige woning, gasloos en duurzaam met 32 zonnepanelen.

Het echtpaar, nu woonachtig in het zuiden van het land, was al 5 (!!) maanden bezig met ‘hun hypotheekadviseur’ met het aanvragen van de hypotheek. Het wilde maar niet vlotten. Na een eerste gesprek en het betalen van de volledige nota van € 3.300 (zeer ongebruikelijk om vooraf te betalen!), bleef het wekenlang stil. Communicatie ging stroef. Rosa en Pedro werden lang aan het lijntje gehouden.

Na lang wachten: slecht nieuws! 🙁
De eerste 2 afwijzingen zijn binnen.

Bank 1 financiert geen houten huis, bank 2 eist een afbouwgarantie (bouwgarant-certificaat) voordat men definitief akkoord gaat voor de hypotheek. Daarnaast vormt het toekomstig lagere pensioeninkomen (binnen 10 jaar) een bottleneck. Vervolgens gaf de adviseur aan het elders te gaan proberen... Rosa hoort weer wekenlang niets... Telkens moet zij achter haar adviseur aan om duidelijkheid te krijgen.

Het vertrouwen in deze adviseur was tot een dieptepunt gedaald.


Via de projectontwikkelaar (onze klant) komt het stel met ons in contact.
Na een telefonische kennismaking, intake en een eerste beoordeling kreeg ik het idee dat deze hypotheekaanvraag zou moeten slagen. We spraken af dat ik er werk van ging maken; no cure no pay.

Rosa leverde de benodigde informatie snel aan. Na een rondje bellen met geldverstrekkers en de aanvraag voorbespreken kwam ik uit bij Nationale Nederlanden. Na het versturen van de offerteaanvraag en het compleet maken van het dossier met inkomensgegevens en een taxatierapport wachten op fiat van de bank.

mijnschuurwoning.nl

mijnschuurwoning.nl

Binnen 3 weken met Hypotheco was de hypotheek rond!


Waarom kregen wij deze hypotheekaanvraag er wél door?

 • onder de senioren verhuisregeling kan de klant meer lenen dan de Gedragscode Hypothecaire Financieringen voorschrijft
 • naast het AOW en pensioen heeft de klant 3 lijfrenteverzekeringen waar inkomen uit komt
 • omdat de woning zeer energiezuinig en gasloos is, heeft men een zeer lage energie rekening en blijft er meer ruimte over voor de hypotheeklasten
 • een afbouwgarantie is verplicht bij projectbouw, maar niet bij zelfbouw
 • de samenwerking met de klant was top: aanlevering van stukken ging snel en heel netjes
 • het risico voor de bank is laag: de hypotheek is niet hoger dan 60% van de marktwaarde van de woning

 

Binnenkort zit het stel bij de notaris om het kavel in eigendom te krijgen en de hypotheek in te schrijven. Binnenkort start de bouw. Via een advocaat probeert men de het geld van de vorige 'adviseur' terug te krijgen.

 

5 tips als je (met een adviseur) een hypotheek afsluit:

 • Check vooraf reviews/ ervaringen van je adviseur op bijvoorbeeld advieskeuze.nl (had deze klant veel ellende kunnen besparen)
 • Maak afspraken met je adviseur; lees de opdracht tot dienstverlening
 • Betaal nooit vooraf
 • Heb je administratie op orde en lever stukken snel en goede kwaliteit aan
 • Laat je niet aan het lijntje houden; een goede adviseur informeert je over de voortgang en zit jou achter de broek aan. Niet andersom.


Met dank aan:
Nationalenederlanden, Makelaardij van Veen en PlasBossinade

Wil jij ook een adviseur die er voor 100% voor gaat?

VRIJBLIJVEND ORIËNTEREND GESPREK

Vrijblijvend is ook écht vrijblijvend – geen addertjes en jíj beslist of je na kennismaking verder met ons in gesprek wilt