Ik ben Frank Calis

Ondernemer, hypotheek- en financieel adviseur

'Ik maak financiële zaken begrijpelijk en neem geldstress weg'

Ik ben Frank Calis (1978), vader van drie tieners, ondernemer en medeoprichter van Hypotheco. Ik heb verstand van geldzaken en ben specialist in hypotheken. Ik help particulieren en ondernemers om financieel gezond en voorbereid op de toekomst te zijn.

Mijn carrière in de financiële dienstverlening begon ik in 2003. Ik heb meer dan 10 jaar gewerkt bij een grote bank en ben daar doorgegroeid van allround financieel adviseur naar vermogensadviseur en uiteindelijk hypotheekspecialist voor ondernemers en vermogende particulieren.
In 2017 richtte ik met mijn goede vriend en collega Jeroen Hypotheco op.
Een no-nonsense onafhankelijk financieel advieskantoor in Groningen (nu Haren) waar persoonlijk contact, tijd en aandacht voor onze klanten centraal staan.

In mijn carrière heb ik duizenden klanten gesproken, honderden adviezen gegeven en ben ik er achter gekomen dat financiële zaken voor veel mensen ingewikkeld en saai zijn. Toch wil iedereen het goed geregeld hebben. Daarom beschouw ik het als mijn missie om financiële zaken begrijpelijk te maken en geldstress bij mijn klanten weg te nemen.

Klanten over Frank

5 Sterren

Jan-Willem

08-12-2022 | Volgend koophuis

Dit is mijn 2e woning via Frank en krijg altijd een goed advies. Duidelijke en heldere uitleg over de keuzes die er zijn. Goed bereikbaar en handelt snel.

5 Sterren

Dennis en Liesbeth

15-10-2022 | Startershypotheek | Groningen

Frank heeft ons begeleid bij het kopen van ons eerste huis. Al vanaf het eerste gesprek wisten we dat het goed zat. We kregen een uitgebreide uitleg over het proces. Hij nam de tijd om al onze vragen te beantwoorden.
Een eerste huis kopen is altijd spannend. Frank heeft ons het vertrouwen gegeven dat het goed zou komen. Dat kwam mede door zijn deskundigheid, maar zeker ook door zijn persoonlijke interesse en enthousiasme. We willen je heel erg bedanken Frank en komen bij ons tweede huis zeker bij je terug! Dikke pluim.

5 Sterren

Arjen

08-02-2021 | Hypotheek als ondernemer | Westerbroek

Als startende ondernemer is het zeer moeilijk om een hypotheek te krijgen, maar dankzij de vasthoudendheid van Frank Calis van Hypotheco is het toch gelukt. Een snelle response op vragen en een prettige, duidelijke en goed onderbouwde communicatie en advies, dank je wel Frank

Hoe heeft Frank zelf zijn geldzaken geregeld?

Huis & hypotheek
In 2012 verkochten we ons schattige schippershuisje in Groningen om met ons jonge gezin te verhuizen naar Zuidlaren. Daar kochten we een jarendertigwoning die we verbouwden. Voor zowel de aankoop als de verbouwing sloten we een combinatiehypotheek (aflossingsvrij en annuïteiten). Begin 2024 heb ik het huis en de hypotheek op mijn naam gekregen. Voor de rente heb ik gekozen voor een mix van variabel en 10 jaar vast.

Verduurzaming
Tijdens de verbouwing van ons huis direct na aankoop hebben we het dak geïsoleerd. De afgelopen jaren vloerisolatie, HR++ glas aangebracht en zonnepanelen geplaatst.

Arbeidsongeschiktheid
Om het risico van ziekte of arbeidsongeschiktheid te verminderen hou ik een buffer spaargeld aan. Daarnaast neem ik deel aan een broodfonds.

Overlijden
Om er voor te zorgen dat mijn kinderen niet in de problemen komen als ik er niet meer ben, heb ik een overlijdensrisicoverzekering afgesloten.

Pensioen
Als ondernemer bouw ik geen pensioen op via een pensioenfonds. Om toch vermogen op te bouwen leg ik maandelijks een paar honderd euro in een beheerd beleggingsfonds.

 

Diploma's & certificaten

  • Erkend Financieel Adviseur (SEH)
  • Erkend Hypotheekadviseur (SEH)
  • Adviseur Duurzaam Wonen (SEH)
  • Adviseur Basis (WFT)
  • Adviseur Hypothecair Krediet (WFT)
  • Adviseur Vermogen (WFT)
Frank Met Klant

Wil je vrijblijvend kennismaken met Frank of even sparren over je financiële mogelijkheden?

Enkele artikelen van Frank

Geld voor verduurzamen

Verduurzamen van je huis. Een super goed idee; je verhoogt je wooncomfort, bespaart o

Hypotheek meeverhuizen? Let op!

Ken je dat? Je hebt een aantal jaar een eigen huis met een hypotheek. Prijs je gelukk

Hypotheek & studieschuld

Wil je een huis kopen, maar heb je een studieschuld? Dan heeft dat invloed op hoeveel