3x Waarom onafhankelijk advies?

Wil je een hypotheek, dan heb je twee keuzes: je stapt naar een bank óf naar een onafhankelijk hypotheekadviseur. Maar wat is het verschil en met welke optie ben je het goedkoopst uit? Je sluit natuurlijk niet elke dag een hypotheek af. Daarom is het verstandig om je goed te laten adviseren door een professional. Die gidst jou vervolgens zorgeloos door het hele hypotheekproces en regelt voor jou de beste deal. 

 

1. Uitgebreid advies tegen een vaste prijs

De meeste hypotheekadviseurs werken met een vast tarief. Dat is fijn, want dan weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Voor die prijs mag je rekenen op uitgebreid advies tijdens het hele hypotheektraject. Eerst wordt er gekeken naar jouw persoonlijke situatie en wat je kan betalen. Daarna onderzoek je samen met jouw hypotheekadviseur wat je wílt betalen. Jouw hypotheekadviseur gaat vervolgens op zoek naar de beste hypotheek die bij jou past.

2. Onafhankelijkheid is fijn voor jouw portemonnee

Stap je naar een willekeurige bank, dan zal de hypotheekadviseur jou een hypotheek slechts één offerte aanbieden uit zijn eigen producten of diensten. Daar is op zich niets mis mee, maar de keuze is beperkt. Een onafhankelijke hypotheekadviseur doet zaken met meerdere banken en geldverstrekkers en vergelijkt op rente en voorwaarden. Goed om te weten: de eenmalige adviesprijs van een onafhankelijk hypotheekadviseur is vaak nét iets hoger dan van een bank. Laat dat je niet afschrikken, want met een gunstige hypotheek verdien je dit bedrag zo terug.

Frank Met Klant

3. Geen vraag te gek (of te moeilijk)

Hypotheekadviseurs zijn dag in, dag uit met hypotheken bezig. Ze zijn op de hoogte van de laatste regels, duiken graag in complexe materie en rusten niet tot ze een hypotheek tot in de kleinste details rond hebben gekregen. Dat maakt een hypotheekadviseur een fijne vraagbaak in onzekere tijden. Of je nu starter bent of doorstromer, in loondienst bent of zzp’er, gaat scheiden of met pensioen gaat: geen vraag is te moeilijk. Er is namelijk altijd een oplossing.

Ben jij er al uit wat je gaat doen? Kies je voor een vaste bank, onafhankelijk advies of durf je - mocht je veel afweten van fiscale regels - misschien zelf wel een hypotheek af te sluiten? De Hypotheekadviseurs van Hypotheco helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Wist je dat je ons altijd mag bellen, mailen of appen voor een gratis oriëntatiegesprek? 

Lees meer over hypotheekadvies

Wat is een hypotheek met NHG?

Natuurlijk, door een huis te kopen en een hypotheek af te sluiten investeer je in de

Hypotheek afsluiten in 5 stappen

Een hypotheek sluit je niet zomaar af. Om je een idee te geven van hoe het werkt, leg

Actuele hypotheekrente

Heb je een geweldig huis gezien of wil je besparen op je huidige hypotheek? Wat je re