Hypotheek oversluiten voor een lagere rente

Zit je al jaren bij dezelfde hypotheekverstrekker? Dan kan het slim zijn om jouw hypotheek over te sluiten.

Doe een gratis oversluit-check

Hypotheek oversluiten voor een lagere rente

Zit je al jaren bij dezelfde hypotheekverstrekker? Dan kan het slim zijn om jouw hypotheek over te sluiten.

Doe een gratis oversluit-check

Wat dacht je van zelfde huis, lagere maandlasten? Nu de huizenprijzen hoog zijn en de rente laag staat, is het misschien de moeite waard om jouw hypotheek over te sluiten.

Als je ervoor kiest om jouw hypotheek over te sluiten, los je de oude hypotheek af met het geld dat je leent van een nieuwe hypotheek. Dat kan bij dezelfde geldverstrekker, maar vaak gebeurt dit bij een ander (het is maar niet wat gunstiger uitpakt).

Je hypotheek oversluiten is vaak financieel aantrekkelijk. Maar je maakt voor het oversluiten van je hypotheek wel kosten. Denk aan een eventuele boeterente en notaris- advies- en bemiddelingskosten. Vaak moet je huis weer laten taxeren. Voordeel is wel dat deze bijkomende kosten vaak uit de nieuwe hypotheek betaalt kunnen worden. Wij berekenen graag voor je of oversluiten in jouw situatie meer oplevert dan het kost. Zo niet, dan vertellen we je dat ook eerlijk.

Wil je ook besparen?

Maak een oversluitberekening

Heb je nog een hypotheek bij DSB? Dan is oversluiten nu extra interessant. Kijk hier voor meer informatie.

Hypotheek oversluiten: Artur deed het

Artur Brouwer Artur voor zijn huis in Groningen Zuid. Binnenkort beginnen ze met de grote verbouwing.

"Als makelaar weet ik wat van hypotheken, maar mijn zelfbedachte opties waren beperkt. Jeroen van Hypotheco adviseerde een andere aflosvorm, waardoor er geld vrijkomt voor een verbouwing. Nu kunnen we een dakkapel plaatsen op zolder, een extra kamer aftimmeren, vloerverwarming aanleggen én onze badkamer en toilet aanpakken. Zo kopen we extra tijd en ruimte voor ons gezin en investeren we tegelijkertijd in een toekomstige verkoop. Zónder dat onze maandlasten omhoog gaan."

Zij lieten ook hun hypotheek oversluiten

5 Sterren

Bart

20-04-2022 | Oversluiting hypotheek | Roden

Het is een verademing om geadviseerd te worden door Frank. Flexibel, vriendelijk, duidelijk en buitengewoon kundig. Een absolute aanrader als je opzoek bent naar een geschikte adviseur.

4 Sterren

Hannie Maasland

Oversluiting hypotheek | Spijkenisse

Dhr Calis is een fijne man die alles goed uitlegt en alle tijd voor je neemt. In mijn geval is het niet gelukt wat ik graag wilde. Dit is zeker niet de schuld van dhr Calis. Hij heeft ook alle toelichting gegeven waarom het niet lukte. Dus schroom niet om iets te vragen bij Hypotheco want zij geven u alle inlichtingen wat mogelijk is of niet

5 Sterren

Jos D.

Oversluiten hypotheek | Groningen

Ter zake kundig, goed bereikbaar en goed in informatie verstrekking. Dat zonder dat we elkaar, in Corona tijd, een keer persoonlijk ontmoet hebben. Heeft door heel snel te handelen een prachtig resultaat behaald. Kortom top!

Ook serieus geld besparen op je hypotheek?

We berekenen graag of oversluiten net als voor Artur ook interessant voor jou is. Na een korte telefonische intake en analyse laten we jou weten of oversluiten nu interessant is.

Wat doet Hypotheco voor mij?

Berekenen

Jouw persoonlijke situatie bekijken

Iedereen is anders. En dus ook jouw persoonlijke financiële situatie. Wij kijken welke hypotheek het beste bij jou past.

30+

Geldverstrekkers vergelijken

Jij wil de beste hypotheek, die krijg je. Wij vergelijken hypotheken van ruim 30 verschillende geldverstrekkers om voor jou de beste deal te vinden.

Weg Stress

Weg stress

Wij nemen alle zorgen uit handen en houden je continu op de hoogte van de status van jouw aanvraag.

Duidelijkheid

Duidelijkheid

Aan kleine lettertjes doen wij niet. Je weet precies wat we voor je doen, zonder vervelende verrassingen achteraf.

Wat kost hypotheekadvies?

Bij Hypotheco zijn we super transparant. We werken met een vaste prijs, zodat jij vooraf precies weet wat je gaat betalen. Onze vaste prijs voor jouw situatie is:

€ 2.495

Ben je ondernemer? Dan heeft je hypotheekaanvraag meer aandacht nodig en betaal je € 500 extra.

Jeroen Met Klant

TIP: Wist je dat je de kosten van een hypotheekadviseur in één keer mag aftrekken voor de inkomstenbelasting van dat jaar?

Kies jouw hypotheekadviseur

Wil jij met ons aan de slag? Dan wordt Frank, Jeroen of Marnix jouw vaste aanspreekpunt. Zij plannen graag een adviesgesprek met jou in op kantoor in Haren of bij jou thuis (in de regio Groningen en Drenthe).

Frank2023

Frank Calis

Jeroen2023

Jeroen van Wolde

Marnix2023

Marnix Medema

Lees meer over besparen op jouw hypotheek

Hypotheek 2024: de veranderingen

Elk nieuw jaar brengt veranderingen en nieuwe regels met zich mee en dit geldt ook vo…

Hypotheek en studieschuld 2024

Wil je een huis kopen, maar heb je een studieschuld? Dan heeft dat invloed op hoeveel…

Hypotheek aanvragen met Brondata

Dankzij slimme datakoppelingen kun jij tegenwoordig vaak je hypotheek aanvragen met b…