Hypotheek bij DSB? Je mag boetevrij weg!

Hypotheco helpt je met boetevrij overstappen. Heb jij nog een hypotheek bij de failliet verklaarde DSB Bank? Dan is de kans groot dat je flink op jouw maandlasten kunt besparen. Per 1 april 2020 mag je overstappen naar een andere bank zonder een boete te hoeven betalen. Hypotheco help je graag.

DSB Bank: hoe zat het ook alweer?

Bij de DSB Bank kon wat bij veel andere banken onmogelijk was. Kreeg je bij een andere bank geen hypotheek? Dan kon je bij DSB Bank vaak alsnog maximaal lenen en minimaal aflossen. Zo werden er hypotheken afgesloten die in sommige gevallen (veel) hoger waren dan de waarde van een huis en vaak moest er aan een verplichte verzekering worden voldaan. 

Na het uitbreken van de financiële crisis werd de DSB Bank beschuldigd van financiële wanpraktijken en ging de bank uiteindelijk failliet. Alle leningen, kredieten en hypotheken werden in 2018 overgedragen aan dochtermaatschappij Finqus.

Waarom nu je DSB hypotheek oversluiten?

Op dit moment hebben nog zo’n 18.000 Nederlanders een hypotheek bij DSB Finqus. Zij betalen een onnodig hoge rente, terwijl de rentestand op dit moment historisch laag is. Sinds 1 april 2020 is het mogelijk om boetevrij over te stappen naar een andere hypotheekaanbieder. Daarmee kun je een hoop besparen op jouw maandlasten, want:

  • De hypotheekrente is op dit moment historisch laag
  • Je betaalt geen boete bij aflossing
  • Bij een verlenging van een DSB/Finqus-hypotheek betaal je onnodig veel rente
  • Grote kans dat jouw huis de afgelopen tien jaar veel meer waard is geworden en dus niet meer onder water staat
  • Heb je een lening naast je hypotheek? Vaak kun je deze meenemen en in de hypotheek stoppen. Zo bespaar je nóg meer

 

 

Aan de slag

Ben jij klaar om jouw DSB-hypotheek over te sluiten? Dan doe je er slim aan om met een onafhankelijke hypotheekadviseur om tafel te gaan. Hypotheco helpt DSB-klanten graag met het vinden van een voordelige hypotheek. Alle voordelen op een rij:

  • Gratis oversluitcheck
  • Onafhankelijk advies
  • We vergelijken 30+ geldverstrekkers 
  • Hoewel ons kantoor in Haren (Groningen) staat, helpen wij DSB/Finqus klanten uit heel Nederland. (Beeld)bellen, WhatsApp of liever e-mailen? Geen probleem.

Goed om te weten: oversluiten is niet gratis. Je sluit namelijk een nieuwe hypotheek af en lost je oude DSB-hypotheek af. Dat betekent dat je nog moet rekenen op bijvoorbeeld notariskosten, advieskosten en bemiddelingskosten. Voordeel is wel dat deze bijkomende kosten vaak uit de nieuwe hypotheek betaalt kunnen worden. Wij berekenen graag voor je of oversluiten in jouw situatie meer oplevert dan het kost. Wij berekenen graag voor jou of oversluiten de investering waard is.

William sloot zijn DSB hypotheek over en bespaart € 745 per maand

William verscheurt zijn contract met DSB Finqus William verscheurt zijn contract met DSB Finqus

“Via een zoektocht op Google kwam ik terecht bij Hypotheco. Hoewel zij meer dan 200 kilometer bij me vandaan zitten werd ik door Frank uitstekend geholpen. Het contact verliep per telefoon, mail en WhatsApp en via het klantportaal kon ik de gevraagde stukken gemakkelijk uploaden. Met de overstap van DSB (nu Finqus) naar mijn eigen bank ING bespaar ik € 745 per maand én heb ik 20 jaar de zekerheid van een vast maandbedrag.
Helemaal top!”

Ervaringen van andere DSB klanten

5 Sterren

Milly

DSB hypotheek| Amsterdam | 30-11-2020

Frank heeft ons super goed geholpen bij boetevrij oversluiten van ons DSB/Finqus hypotheek naar een andere bank. Frank neemt de tijd om alles goed uit te leggen en alle vragen te beantwoorden. Frank geeft deskundig advies, reageert snel (zelfs in het weekend en in de avonduren!) en denkt mee. Wij zijn erg tevreden en kloppen nu voor de tweede keer bij Frank aan, nu voor advies bij de aankoop van onze nieuwe woning. Aanrader!

5 Sterren

Hans

DSB hypotheek| Rotterdam | 16-10-2020

De manier waar alle benodigde papieren konden worden geupload was geweldig. De verdere afhandeling zoals de aanvraag ging zeer snel en vakkundig.

5 Sterren

Boudy

DSB hypotheek| Nuis | 14-10-2020

Gewoon goed vriendelijk wist waar hij over sprak voor al over DSB

Heb je een vraag of wil je advies? Je kunt ons bellen, appen, mailen of hieronder het vragenformulier invullen. Wij helpen je graag.

Snel weten waar je aan toe bent

Bij Hypotheco houden we van aanpakken. Daarom nemen we altijd binnen 24 uur contact met je op.

Contact Fotos 2X
Bent u een robot?

The form contains errors

Of:

Whatsapp

 

WhatsApp
(06 510 272 63)

(Jazeker, dit nummer kan je gebruiken met WhatsApp)

Lees meer over huis & hypotheek

 

Hypotheek 2024: de veranderingen

Elk nieuw jaar brengt veranderingen en nieuwe regels met zich mee en dit geldt ook vo…

Hypotheek en studieschuld 2024

Wil je een huis kopen, maar heb je een studieschuld? Dan heeft dat invloed op hoeveel…

Hypotheek aanvragen met Brondata

Dankzij slimme datakoppelingen kun jij tegenwoordig vaak je hypotheek aanvragen met b…