Hypotheco helpt je met boetevrij overstappen. Heb jij nog een hypotheek bij de failliet verklaarde DSB Bank? Dan is de kans groot dat je flink op jouw maandlasten kunt besparen. Per 1 april 2020 mag je overstappen naar een andere bank zonder een boete te hoeven betalen. Hypotheco help je graag.

DSB Bank: hoe zat het ook alweer?

Bij de DSB Bank kon wat bij veel andere banken onmogelijk was. Kreeg je bij een andere bank geen hypotheek? Dan kon je bij DSB Bank vaak alsnog maximaal lenen en minimaal aflossen. Zo werden er hypotheken afgesloten die in sommige gevallen (veel) hoger waren dan de waarde van een huis en vaak moest er aan een verplichte verzekering worden voldaan. 

Na het uitbreken van de financiële crisis werd de DSB Bank beschuldigd van financiële wanpraktijken en ging de bank uiteindelijk failliet. Alle leningen, kredieten en hypotheken werden in 2018 overgedragen aan dochtermaatschappij Finqus.

Waarom nu je DSB hypotheek oversluiten?

Op dit moment hebben nog zo’n 18.000 Nederlanders een hypotheek bij DSB Finqus. Zij betalen een onnodig hoge rente, terwijl de rentestand op dit moment historisch laag is. Sinds 1 april 2020 is het mogelijk om boetevrij over te stappen naar een andere hypotheekaanbieder. Daarmee kun je een hoop besparen op jouw maandlasten, want:

  • De hypotheekrente is op dit moment historisch laag
  • Je betaalt geen boete bij aflossing
  • Bij een verlenging van een DSB/Finqus-hypotheek betaal je onnodig veel rente
  • Grote kans dat jouw huis de afgelopen tien jaar veel meer waard is geworden en dus niet meer onder water staat
  • Heb je een lening naast je hypotheek? Vaak kun je deze meenemen en in de hypotheek stoppen. Zo bespaar je nóg meer

 

 

Aan de slag

Ben jij klaar om jouw DSB-hypotheek over te sluiten? Dan doe je er slim aan om met een onafhankelijke hypotheekadviseur om tafel te gaan. Hypotheco helpt DSB-klanten graag met het vinden van een voordelige hypotheek. Alle voordelen op een rij:

  • Gratis oversluitcheck
  • Onafhankelijk advies
  • We vergelijken 30+ geldverstrekkers 
  • Hoewel ons kantoor in Haren (Groningen) staat, helpen wij DSB/Finqus klanten uit heel Nederland. (Beeld)bellen, WhatsApp of liever e-mailen? Geen probleem.

Goed om te weten: oversluiten is niet gratis. Je sluit namelijk een nieuwe hypotheek af en lost je oude DSB-hypotheek af. Dat betekent dat je nog moet rekenen op bijvoorbeeld notariskosten, advieskosten en bemiddelingskosten. Voordeel is wel dat deze bijkomende kosten vaak uit de nieuwe hypotheek betaalt kunnen worden. Wij berekenen graag voor je of oversluiten in jouw situatie meer oplevert dan het kost. Wij berekenen graag voor jou of oversluiten de investering waard is.

William sloot zijn DSB hypotheek over en bespaart € 745 per maand

William verscheurt zijn contract met DSB Finqus

“Via een zoektocht op Google kwam ik terecht bij Hypotheco. Hoewel zij meer dan 200 kilometer bij me vandaan zitten werd ik door Frank uitstekend geholpen. Het contact verliep per telefoon, mail en WhatsApp en via het klantportaal kon ik de gevraagde stukken gemakkelijk uploaden. Met de overstap van DSB (nu Finqus) naar mijn eigen bank ING bespaar ik € 745 per maand én heb ik 20 jaar de zekerheid van een vast maandbedrag.
Helemaal top!”

Ervaringen van andere DSB klanten

Milly

DSB hypotheek| Amsterdam | 30-11-2020

Frank heeft ons super goed geholpen bij boetevrij oversluiten van ons DSB/Finqus hypotheek naar een andere bank. Frank neemt de tijd om alles goed uit te leggen en alle vragen te beantwoorden. Frank geeft deskundig advies, reageert snel (zelfs in het weekend en in de avonduren!) en denkt mee. Wij zijn erg tevreden en kloppen nu voor de tweede keer bij Frank aan, nu voor advies bij de aankoop van onze nieuwe woning. Aanrader!

Hans

DSB hypotheek| Rotterdam | 16-10-2020

De manier waar alle benodigde papieren konden worden geupload was geweldig. De verdere afhandeling zoals de aanvraag ging zeer snel en vakkundig.

Boudy

DSB hypotheek| Nuis | 14-10-2020

Gewoon goed vriendelijk wist waar hij over sprak voor al over DSB

Heb je een vraag of wil je advies? Je kunt ons bellen, appen, mailen of hieronder het vragenformulier invullen. Wij helpen je graag.

Snel weten waar je aan toe bent

Bij Hypotheco houden we van aanpakken. Daarom nemen we altijd binnen 24 uur contact met je op.

Hoe kunnen wij jou het beste bereiken?

Bent u een robot?

The form contains errors

Of:

 

WhatsApp
(06 510 272 63)

(Jazeker, dit nummer kan je gebruiken met WhatsApp)

Lees meer over besparen op jouw hypotheek

 

3x Waarom onafhankelijk advies?

Wil je een hypotheek, dan heb je twee keuzes: je stapt naar een bank óf naar een onaf…

Hypotheek afsluiten in 5 stappen

Een hypotheek sluit je niet zomaar af. Om je een idee te geven van hoe het werkt, leg…

Hypotheek 2021: de veranderingen

Elk jaar zijn de hypotheekregels weer nét iets anders. Maar wat betekent dit voor jou…