Lagere energierekening met hypotheek

Muren isoleren, driedubbele beglazing, zonnepanelen op je dak of een warmtepomp: je huis verduurzamen is een geweldig idee, maar het vraagt ook om een behoorlijke investering. Toch is er meer mogelijk dan je denkt.

Sta je op het punt een huis te kopen of ga je verbouwen? Verdiep je dan eens in het energiezuiniger maken van je huis. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook leuk voor je portemonnee: uiteindelijk bespaar je elke maand op je energierekening en betaal je minder belasting. Maar hoe betaal je zo’n klus? Als je een energiebesparende verbouwing niet uit eigen zak kunt betalen, zijn er gelukkig genoeg andere mogelijkheden. Zéker op het gebied van hypotheken.

Weet dat je meer kunt lenen

Normaal gesproken mag je hypotheek niet hoger zijn dan 100% van de woningwaarde van je huis. Maar wist je dat je tot 106% mag lenen wanneer je je huis wilt verduurzamen? Dit mag ook op een al bestaande hypotheek van een jouw huis gefinancierd worden, zelfs in combinatie met een hypotheek met NHG.

Ook kun je voor een duurzame verbouwing tot €9.000 extra hypotheek krijgen (bij een NulopdeMeter-woning zelfs €25.000).

Verduurzamingshypotheek

Steeds meer banken bieden een speciale Verduurzamingshypotheek aan. Dit is een voordelige hypotheek die je bovenop je huidige hypotheek kunt afsluiten. Het voordeel van een Verduurzamingshypotheek is dat je vooraf niet precies hoeft aan te geven wat je wilt verduurzamen, maar wél voor welk bedrag. Dat bedrag wordt gestort in een bouwdepot waar je binnen twee jaar gebruik van moet maken. Een Verduurzamingshypotheek betaal je bij de meeste geldverstrekkers binnen 15 jaar terug. Ook betaal je rente over de lening.

Je kunt ook nog kiezen voor:

  • Persoonlijke lening of doorlopend krediet
  • Energiebespaarlening
  • Duurzaamheidslening

Het loont ook om te checken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Hierbij kun je denken aan:

Benieuwd hoe jij een duurzame verbouwing het slimst kunt financieren? De adviseurs van Hypotheco denken graag met je mee.